Hjem
Om oss
Dagboka
Om Bernern
Bilder
Linker
Gjestebok
Venner
Kontakt

 

Dagbok juli 2006

23. juli
Vi har vært på flere småturer nå og takker gode naboer. Lars, Kristin, Dag og Aina har sett etter Prestis for oss. Hun har fått mat og blitt sluppet ut og inn. Også har hun i følge Kristin fortalt hva som har skjedd i løpet av dagen. Når vi kommer hjem er hun glad og veldig kosete :-)

 

Ellers er det jo slik med ferier at en har all verdens planer og får fullført omtrent ingen av dem :-) Så også med denne. Canis sin nye lydighetsbok ble innkjøpt før ferien. Ikke fordi vi har illusjoner om å få oss en lydighets-champion, men fordi M er glad i å trene litt. I den boka står alle øvelser godt forklart, så vi tenkte å begynne i det små. Problemet er bare det fine været. På dagen trives M best inne og på kvelden har vi lyst til å være litt sosiale med andre to-beinte også. Slikt blir det lite trening av:-) Men gutta har fått seg turer. Vi har vært på hytta og bada sammen med San Sebastian og vi har besøkt søster Linda i Halden. Der fikk de prøve seg som skikkelige bybikkjer og bestod prøven takket være byens vennligsinnede bartendere. G og M fikk nemlig raskt et eierforhold til puben.

 

Noe som resulterte i at andre øltørste fikk en høylydt mottakelse da de forsøkte å sette seg ved nabobordet. Hehe...det var bare å unnskylde og bestikke de to vaktbikkjene med smuler fra det tonnet av godbiter vi tideligere på dagen hadde kjøpt i Sverige. Det funka ihvertfall så bra at bartenderøsen påstod at de to bamsene under bordet ikke var til noe sjenanse for byens borgere.Se det. Halden er og blir en hyggelig by. Det er jo ikke alle plasser at to store Bernere kan gi full hals og slippe unna med det sånn uten videre. Ihvertfall ikke om tabloidenes skriverier om begrensninger av hundehold rundt omkring i det ganske land er sanne. Vi var flere turer på festningen også og der møtte vi en Berner som var på svensk-topp konsert....stakkars ;-)

Gutta fikk som seg hør og bør softis på torvet i hvert sitt beger og var riktig så fornøyde. Ellers kjøpte vi selvfølgelig like mye til bikkjene som til oss selv i Sverige og tolleren på riksgrensa viste interesse for en kampkudde (pute) vi hadde kjøpt. Hehe...nei vi har ikke tenkt å starte med IPO heller, men da tolleren så de to store burene (for anledning fylt med sedvanlige varer fra søta brors lågprislager) og denne "kampkudden" trodde han kanskje han egenhendig var på sporet av sin første ulovlige Amstaff?

Ikke vet vi, men han så litt skuffa ut da vi ikke hadde noe mer spennende å skilte med en Berner Sennen :-) G og M og særlig Gandhi synes forøvrig den nye lekeputa er topp. Der er gøy med drakamper og stopp/slipp beskjeden adlydes. Derfor er puta en fin måte å bedrive litt kontrollert herjing med dem på . Gandhi er glad i å måle krefter med den to-beinte pappsen og er stolt når han får lov til å vinne. Vi kjøpte IQ leke også.De er rådyre i Norge og litt billigere i Sverige. Ikke overraskende var Mandela smartest og fant raskt ut hvordan han skulle svinge hjulet for å få fram de gjemte godbitene. Leka er enkel: to runde sponplater med et hull i den øverste plata som tilsvarer størrelsen av mange hull i den nederste.
Platene er satt sammen av en skrue i midten og den øverste kan snurres rundt.


I de mange hullene i den nederste plata legger vi godbiter, så må hunden snurre den øverste plata slik at godbitene avdekkes og kan spises. Gandhi hadde lyst til å kverke hele plata for å finne det nesa hans var overbevist om at den luktet. Mandela var mer sofistikert og fant ut at om han stod og slo lett på leka med labben så fikk han den øverste plata til å bevege seg. Det er gøy å se hvor mye en slik leke krever av Mandela. Da han hadde funnet halvparten av godbitene var han kjempesliten og måtte ta en pause før han tok de siste:-)

 

 

14. juli

Onsdag kveld kom vi hjem fra Gandhi og Mandelas tre dagers drømmeferie:-) Vi har vært på Sofies Minde, en halvtimes kjøring fra Skien. SM er et av Løwienskjold familiens jaktslott. Et gammelt ærverdig hus med fjørten soverom og koselig stue. Vi ble bedt med av Ghera og folka hennes.
Ghera var glad for å se oss og som bildet over viser hadde ikke Gandhi øyne for annet enn henne det første døgnet. Alt var med andre ord som hjemme :-) Vi to- beinte hadde det helt topp også, med badstu, tur, bading, god mat og god drikke. Så tusen takk til Dag og Kristin for at vi fikk komme på besøk. Gutta stortrivdes. Det lå såpass øde til, at de med litt tilsyn kunne gå ute alene uten bånd og de fikk lange fine turer. Inne var det spennende å få hilse på de to siameserne, Kirilin og Catelyn. G og M er passe nysgjerrige, men ikke bøllete og kattene godtok dem ganske fort. Siamesere er katter med mye lyd og når de vil noe breker de som sauer..hehe. De er fasinerende og utrolig vakre katter.

 

Mandela svømte etter Cathrine utpå en holme, men fikk panikk på vei tilbake. Det var akkurat som han ble litt baktung og ikke visste hvilken vei han skulle svømme. Med litt veiledning kom han seg i land, som alltid stolt som en hane, men med vannhale :-) I dag har har halen begynt å reise seg igjen og han er fornøyd over å kunne vise litt glede uten at halen henger som et slakt. På bildet rister badegutten seg.

Ellers har gutta fått seg et sommerbad og er fine i pelsen, selvom de har pynta den med litt hvitmaling. Er sååå vanskelig å holde seg unna de to-beintes gangprosjekt altså!

9. juli
GOD SOMMER TIL ALLE KATTE OG HUNDEVENNER :-)

Takk for koselige hilsninger i gjesteboka også. Nå har hele huset ferie og vi kan ikke få skrytt nok av varmepumpa vår. Ingen bikkjer som peser inne i varmen, de har det svalt og godt hele dagen. Og på kvelden blir det tur. Prestis har desverre ikke bitt på vårt feromontriks. Hehe.., hadde vi vel kanskje innerst inne ikke trodd heller. Frøkna er ei bestemt dame og slettest ikke dum. Jaja, neste år tror vi vi skal bestille i god tid på Strømmen kattepensjonat. Der har de bare plass til 10 katter, i tillegg til de fire kattene som hører huset til. Det syntes vi hørtes passe lite ute for Prestis. Også ligger det jo så nærme at vi nesten kan bære henne dit, siden det er bilen som er hennes store skrekk. Ellers er ikke hjemmeferie å forakte heller. Særlig ikke når man har dyr som bidrar med god underholdning.

Prestis underholder som alltid innenfor den litt makabre sjangeren og Erlend vekslet mellom å leke krimjournalist og KRIPOS på åstedet. Mens han åla rundt på terrassen for å få de rette kameravinklene fulgte jeg (Cathrine) og Mandela med i vinduet og til vår store fornøyelse klarte Prestis å kaste den uheldige (musa altså) opp i lufta på en slik måte at den havnet under Krimvaktas utskremte. Det fornøyelige var at det tok en stund før Erlo oppdaget at han hadde et lik i umiddelbar nærhet, men da han gjorde det skvatt han til på en slik måte krimvakta antagelig ikke bør.

Hehe...liten mus kan skremme stor mann selv i dø tilstand. Kanskje vi kan lære noe av dette dere? Uansett, litt snurt er Prestis for at vi ikke tar inn verken henne eller kadaveret hennes etter festmåltider. Med mindre det er torden, regn eller kuldegrader må mordersken tilbringe natta i de nye utemøblene sine etter slike utskeielser. Tenk, den katten har det stritt ;-)

3. juli
Nå har gutta i huset tatt ferie. Jeg (Cathrine) må vente til helga, men føler jeg har kommet i feriemodus for lenge siden. Det er jo så fint vær om dagen og i byen selger de jordbær overalt :-) Vi holder høyt turtempo på kveldstid fortsatt.
I dag gikk vi til anskaffelse av et noe mer næringsrikt fòr til Mandela. Han er litt spinkel og svært aktiv på tur. Forrige kvelden begynte vi å lure på om vi hadde med oss en Duracellkanin. Han dro oss sammenhengende i fire timer.

Det krever sin mann og kvinne å holde Mandela tempo i terreng og bakker. En liten artighet har han for seg på den ene ruta også: et sted ligger det nemlig noen fuglerester (fjær) og der går Mandela konse-kvent av stien og i stor bue rundt.

 

Den som har han festet til beltet sitt må bare pent bli med rundt, for dette er nemlig skummelt :-) Ser han levende fjærkre tror han imidlertid han er fuglehund og hiver seg etter så fort han har tjangs. En dag møtte vi andemor med 5 unger og de var så uredde at de svømte helt bort til M som stod i vannet. Han var veldig nysgjerrig, men viste ikke antydning til å ville ta dem.

I kveld har vi gått båndtur sammen med Ghera og folka hennes. Nå som Gandhi ikke får løpetid i nesa av henne lenger går det uten mye pes. Han kan faktisk gå tur med damene uten å henge i rumpa på de hele tida, det er flink gutt det! Ellers tenker vi på ferieturer og har fått feromonspray vi skal forsøke å bruke så Prestis kan kjøre bil.

Hun blir nemlig dårlig hver gang hun er i bil og det blir kort ferie på oss om hun skal bli igjen hjemme. Feromonene er kunstig framstilt og skal være lik den lukta kattemor utskiller under buken. Vi har begynt å spraye buret vi tenker å ha i bilen, så får vi se. Prestis og Apoletanos Prestis er forøvrig svært fornøyd med at vi har kjøpt nye utemøbler til dem ;-)

 

 

Tilbake til dagboka

NB!

Vi fikk mye uønsket spam i gjesteboka og har derfor passord-beskyttet den. Bruker-navnet er bokstaven "a" og passordet "b".