Hjem
Om oss
Dagboka
Om Bernern
Bilder
Linker
Gjestebok
Venner
Kontakt

 

Dagbok mai 2007

24.mai


På bildet koser Gandhi seg på pappsens fang og sjørøverlappen kan vi berolige våre lesere om at var en korvarig affære for Erlends øye. Mandela løper i myra på Evje :-) Gandhi har fått bursdagsgave og Mandela på forskudd! Stilige guttaboys halsbånd som Krsitin har bestilt til dem:-) De er grå i militærmønster og med gule sersjantstjerner.

Så nå ser de ut som tullesoldater i fra Billy tegneseriene. Tusen takk Kristin. Ellers er vi som alltid i skauen så ofte vi kan, for da vet vi at vi fyller huset med nok sand ;-) Øh...., tidenes rim der gitt. I går var gutta så heldige å møte Ghera og Jill på tilbakeveien også og det ble heftig gjensyn etter lang tids fravær. Snart blir det fellestur igjen. Så har vi fått kontakt med noen som har ei Bernertispe på 1 år de vil sosialisere litt og det sier nok ikke gutta våre nei til.

 

På Evje var Wangari i sitt ess. Hun har blitt en herlig katt som oppfører seg som en bikkje:-) Når gutta løp rundt hyttevegga løp hun sammen med dem. Hun er ikke redd, men smetter unna labber som trår for nærme. Også syntes hun trærne var kjempegøy, men tenkte ikke på hvordan hun skulle komme seg ned igjen. Da endte det med at hun måtte gå planken etter litt jamring over hvor synd det var på henne der oppe mot himmelen. På det mørke bildet vurderer hun om hun tør å begi seg utpå. Hun lystrer som regel innkalling også, så vi var aldri redd for at vi ikke skulle få henne med hjem igjen. Wangari har blitt mye roligere, men er fortsatt en liten hissigpropp.

 

 

 

Børsting av den lange pelsen er en utfordring, men mor gir ikke opp på tross av at lille kattefrøken også angriper etter at hun er sluppet fri. Hehe....hun er faktisk så sint at i stedet for å stikke av når vi slipper henne så kan hun finne på å vese og klore etter oss. Men hun er ikke så gal som da hun var liten og vi ved et tilfelle endte med å dope henne ned for å klippe klør. Og klørne har blitt kortere ute i det fri. Stort sett er W en katt med masse selskap i, som elsker å kose og er svært trygg på alle sine familiemedlemmer. Hun plager sjelden Prestis nå når hun raser fra seg ute og det er den fredelige og sky Prestisen vår glad for.

Det er ikke bare den nærmeste familien hun har sjarmert, men også naboene. Hun flyr ute å skravler med alle og da det var dugnad dro hun ut stilker fra ugrasshaugen, løp i veien i trappa og trippa stolt imellom beina på folk. Litt pinelig er det imidlertid at hun også går inn i leilighetene og ved et tilfelle ble funnet på et soverom. Naboen forsøker å være morsk og kaste henne vekk fra terrassedøra, men øyeblikket etterpå er hun like blid og hopper opp i fanget hans for kos....uff.

20.mai

GRATULERER MED 3 ÅRS DAGEN GANDHI GUTTEN VÅR :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dag er Gandhi 3 år og vi har akkurat kommet hjem fra langhelg på Evje. Der har han utført sine favorittaktiviteter: rulle i lyngen, vasse (men ikke for dypt), lunte på tur, ligge ut i blåsten og bjeffe så høyt han kan ut i skogen. Lekt med bruttern har han også gjort . Og da Mandela var med Erlend på bytur til Kristiansand ble det jammen kake på bursdagsbarnet også. Ekte fastfood, Pedigree Pal :-) Gandhi har blitt en stødig kar, som gjerne låner deg ryggen sin om du trenger den. Vi tok mange fine bilder i helga og oppdatering kommer...

 

9.mai
Mandelas blodprøvesvar kom i dag og de er etter forholdene positive.

Dag, Mandelas veterinær, skriver:

"Dette ser etter forholdene bra ut. Kreatininverdiene har nå sunket betraktelig fra 128 til 115 (re. maks 110). Urea som også er en nyreverdi er nå normal. Den er halvert i forhold til forrige gang. Det ser altså ut til at vi så langt klarer å gi han et bedre liv."

Det er antagelig nyreforet vi gir han som har gitt denne forbedringen (Jippi:-)!!!). Foret demper symptomene, men sykdommen får vi ikke gjort noe med. Av resultatene under så er det Albumin og Kreatinin som avviker fra referanse-verdiene.

 

 

Testverdiene:
Protein 63 er Mandelas verdi (60 - 80 er referanseområdet)
Albumin 28 < er Ms verdi (30-37 er ref.omr.)
Urea 4,6 er Ms verdi (3,5-7,2 er ref.omr.)

Kreatinin 115 > er Ms verdi (65 - 110 er ref.omr)

Uorg Fosfat 1,6 er Ms verdi (0,9 - 2,0 er ref. omr)
Kalsium 2.5 er Ms verdi (2.2 - 2.9 er ref.omr)
Natrium 147 er Ms verdi (140 - 154 er ref. omr)
Kalium 5.3 er Ms verdi (3.7 - 5.8 er ref.omr)
Klorid 114 er Ms verdi (99 - 115 er ref. omr)


7. mai
Her ser dere herr pladask med lengtende blikk. Og lengtet det har Gandhi gjort lenge. Ghera har nemlig løpetid og gutten er forelska. Da lurer han sin mor opp midt på natten, bare for å få snuse litt. Godtroende som jeg er, så trodde jeg gutten var dårlig i magen....


 

 

Ellers har vi det bra. Wangari har blitt utekatt og glad i sola. Hun må lokkes inn med leke hver dag! Og inne har hun snille Mandelaen sin. Hun sloss litt mindre med Prestis også.

 

Mandela skal ta nye blodprøver i morgen og vi håper de samsvarer med formen hans og allmenntilstanden. Han er nemlig like glad og kvikk som før:-)

1. mai
Erlends 1. mai rapport: Hva har skjedd den siste tiden?

Hva tenker en stakkars fisker når en slik kommer mot seg i full fart? (illustrasjonsfoto)

Vel, jeg har forstuet ankelen etter en liten løpetur etter to ville hunder som så tre polakker stå å fiske. Ikke kunne de norsk og jommen så det ikke ut som om de var litt redde også. De stod bom stille når våre to små rakkere kom baskende mot dem. Det hadde vært morsomt å visst hva de tenkte når de så våre store klumper rase avgårde mot brua.

Mens fiskerne så Gandhi og Mandela rase mot dem, så kommer jeg i fullt firsprang etter. Overraskelsen var stor når bikkjene raste forbi den første fiskeren og rett over til en pose med noe godt i, ca 10 meter unna. G og M heiv seg ned i posen mens de stakkars fiskerne bare så på. De lurte nok enda mer på hvem mannen som kom spurtende og brølende etter dem var. Heseblesende mot brua, tråkket jeg ned i et hull og tråkket dermed kraftig over.

 

 

 

 

 

 

Man tager 2 stk hunder. 1 stk springende mann. Kok i hop, vrikk og vreng, og dermed får man en slik ankel.

Jeg falt og hinket meg videre i desperasjon etter å få tak i hundene. Gutta koste seg fremdeles med snutene godt plantet i posen. Når de hadde forsynt seg sprang de bort til de to andre fiskerne for å hilse med sine sedvanlige bjeff. Til slutt fikk jeg tak i våre to kjære og satt dem i bånd. Turen fra brua og til bilen var ikke særlig morsom.Vel, etter et besøk hos hjelpemiddelsentralen ble det krykker, så nå går alt så meget bedre. Men noen langtur på Erlend blir det nok ikke på et par dager :-). Vi lurer enda på hva som var i bæreposen med det rare i som gutta syntes var utrolig festlig.

 

 

 

 

Ikke ille dette nei, sorry for ankelen papsen

I går var vi imdlertid på en atskillig bedre tur. Ettersom jeg ikke kan være med på de mer strabasiøse turene for tiden besluttet vi at Cathrine skal ta den vanlige Brattåsturen, mens jeg skulle ta en snarvei til en liten pynt ved vannet. Der satte han i gang engangsgrillen når Cathrine var på vei tilbake og vi grillet trolig den beste burgeren noen av oss hadde smakt. Det var en helt vanlig burger, men med en glimrende salat og med hvitløksnanbrød i tillegg. Hvorfor sitte hjemme å se på TV når du kan ha slike kvelder i glimrende vær? Mandela og Gandhi storkoste seg de også, selv om de ble litt snurt av å måtte være bundet til et tre når de tobeinte skulle kose seg med maten. Og som de fleste historier angående turer avslutter: "Og alle syntes det var en fin tur :-)"

  

April 2007
Mars 2007
Februar 2007
Januar 2007
Desember 2006 November 2006 Oktober 2006 September 2006
August 2006
Juli 2006
Juni 2006
Mai 2006
April 2006

Mars 2006
Februar 2006
Januar 2006
Desember 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
August 2005
Juli 2005
Juni 2005

NB!

Vi fikk mye uønsket spam i gjesteboka og har derfor passord-beskyttet den. Brukernavnet er bokstaven "a" og passordet "b".