Hjem
Om oss
Dagboka
Om Bernern
Bilder
Linker
Gjestebok
Venner
Kontakt

 

Dagbok oktober 2006

24. oktober

Nå er det lenge siden vi har oppdatert dagboka, men det betyr jo ikke at det er stilt i heimen:-) PC vansker er årsaken. Mandela og Ghera har nå gått to ganger på agility. Det er bare en ting å si om det: kjempegøy! Bikkjene synes det er helt konge å komme ned i den møkkete garasjen der vi trener og de er kjempeflinke. I går var Mandela superfokusert nesten hele økta og krøp pølser så det grein etter. Fikk litt konsentrasjonsproblemer på slutten da vi skulle hoppe. Så blikket begynte å flakke litt på en sliten gutt, men da hadde han gitt alt i over en time også.

Alle kvalene fra helgekurset i sommer, der vi måtte stable han over bom og mønet med påfølgende oppskrubba armer, er som fordufta. Han husker tydeligvis ikke hvor redd han var i starten, men bare alt han fått til etterhvert :-)

I tillegg til Ghera og Mandela er det en Boxer, en Kinesisk Nakenhund, en Cairnterrier, en Engelsk Cckerspaniel og en Border Collie. Instruktøren har Belgisk Fårehund og Whippet (den siste, en kar på 1 år, fikk vi hilse på i går) og hennes hjelpemann har to Amstaff han trener med i pausa. Det er gøy å se på så mange ulike raser. Terrieren er full av språk han knurresnakker seg igjennom alle hindrene, mens Nakehunden er utrolig spretten og søt. Boxeren på 1 år, han jobber når han skal, men slenger seg rett ut på betongen i pausene osv :-)

På søndag var vi bøssebærere for TV aksjonen; innsatsen Mandela og storebror gjorde der fortjener de imidlertid lite skryt for...hehe. Vi var fire folk, 2 bøsser og 3 hunder og våre to unikum trodde at det var deres jobb å holde flokken samla med ul, bjeff og andre fiffige krumspring. De holdt på å oie fra vi gikk hjemmefra i 14 tida til vi var tilbake i 18 tida (da hadde TV aksjonen alt ringt for å spørre om det hadde skjedd oss noe på veien...hehe). Erlo og Cathrine var utslitt. De er sterke de to der når de oppfører seg som om de skulle være 8 mnd og i spøkelsesalderen ;-)

Ellers kan vi meddele at vi har fått nytt sengeteppe. Kjøpt i et stort svensk varehus og etter Mandelas preferanser for konsistens og kvalitet. Vi måtte innrømme for oss sjøl at vi er litt gærne som går i butikken og ser etter et sengeteppe vi tror bikkja vil like. Uansett: det falt i smak hos både katt og hund. De ligger på senga og koser seg hver dag etter spyling. Spyling har forøvrig blitt obligatorisk etter alt griseværet. Våre turer går stort sett i gjørmehøl om dagen.

Vandali eller Wangari, som hun visst også heter, er blitt veldig glad i Mandela, litt glad i Gandhi og elsker å mobbe Prestis.
Hun er meget aktiv og svært kosete. Vi kan ikke huske at Prestis ble henta ned fra så mange farlige høyder, knuste så mye glass, ødela så mange blomster, bet seg fast i så mange hundehaler, spiste så mye mat hun ikke skulle, gjemte seg så ofte i kjøleskapet, forsøkte å stikke av så ofte, datt fullt så mye ned i doen og badekaret eller mjaua så høyt og intenst hele natta :-) Med mindre hun sover er det umulig og ikke merke at Vandali er i hus!


9. oktober
Forrige helg var vi med på Volvat og fikk pussa tenna på gutta. Det danner seg ganske mye tannsten selv på så unge hunder, så nå har vi begynt med forebyggende pulver også. Gandhi og Mandela ble dopa ned og var passe groggy etterpå. Gandhi stakkar var til stor underholdning da han vasa som en full bernsk sjømann i retning av griseørene i klinikkens butikkavdeling.

 

Over ligger Mandela på Dags ultralydbord.
Her sover Gandhi ut litt av rusen. Ghera er fotografert i vinduskarmen der hun pleier å ligge og speide etter gutta sine:-)

 

 

Torsdag til søndag var vi så heldige å få være med Kristin, Dag, Ghera, Cat-Lin og Kirin-Lin til Skien igjen. Vi var der i sommer og Gandhi og Mandela var helt i ekstase da vi nådde oppkjørselen. Juhu!!! Bikkjene elsker friheten på Sophies Minde. De kan nemlig løpe løse nesten uten tilsyn og denne helga var de 4. Kip, Bengt og Vibeke var nemlig med også, isammen med Kjersti og Rune.

 

Det var i alt 2 katter, 4 hunder og 12 mennesker lille Wangari skulle forholde seg til. Den lille krabat bestod prøven med glans. Hun sjarmerte folkene, holdt seg unna den vanskeligste katten, jaget Jack Russel (!) og sov hele bilturen
hjem :-)

 

 

 

 

Vi gikk fine turer og bikkjene fikk hilse på både hest og gris. Gandhi han forlater sjelden rallarvegen, men da Kip og Ghera ble borte uforskammet lenge løp han inn i skogen og hentet de :-)

På bildet utfører Gandhi et sjeldent firesprang. Under ser vi imidlertid han og pappsen i mer kjente omgivelser og sedvanlig stil:-) Mandela fikk seg sine vanlige løpeturer og drakk som alltid litervis med vann. Etter en litt lang tur i badstua kom vi inn til en umikjennelig lang våt renne i stua. Mandela da! Han kan simpelten ikke motstå friske fossevann:-)

Dessuten beviste han nok en gang at i en dyreflokk er han av det ydmyke slaget, som trekker seg ved den minste antydning til kroppskontakt. I kveld har vi vært på teorikurs før oppstart med agility neste mandag. Et av målene med kurset er at Mandela gjennom mestring skal bli litt tøffere og tryggere. Hm..., men du må ikke bli for tøff da Mandela gutten, for vi er veldig fornøyd med deg akkurat sånn du er :-) På bildet over sitter Kip flott dandert på mamma Vibekes arm :-) Vi kan fortelle at det skjønne skinnet bedrar.

Ikke en stålampe eller ett vinglass i mils omkrets er nemlig trygge så lenge Kip og Ghera er våkne, har potene trygt planta på gølvet og en taustump finnes i nærheten! Lille Kip så sitt snitt til å ta innersvingen på Ghera: stua på Sophies Minde har nemlig plenty av bord og stoler å løpe under.

Den saken er biff for små Jack Russels, men en større utfordring for den noe større Labradoodlen:-) Wangari viser at små puser også kuler'n etter ellevill jakt på falske mus i elastisk tråd...Vi fikk 50 års jubileumsboka til Berner Sennen klubben i helga også og der er selvsagt Apoletanos Prestis og Ruter Kongen på trykk. Hehe...vi synes de gjør seg der blant andre rabagaster og championater ;-)

 

 

 

September 2006
August 2006

Juli 2006
Juni 2006
Mai 2006
April 2006

Mars 2006
Februar 2006
Januar 2006
Desember 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
August 2005
Juli 2005
Juni 2005

NB!

Vi fikk mye uønsket spam i gjesteboka og har derfor passord-beskyttet den. Bruker-navnet er bokstaven "a" og passordet "b".