Hjem
Om oss
Dagboka
Om Bernern
Bilder
Linker
Gjestebok
Venner
Kontakt

 

Dagbok sommeren 2009

18. juli

FERIETID :-)!

Gutta feirer første dag av ferien i sofaen

Før vi dro på bilferie i nasjonalromantikkens Mekka og Medina: Fjell - Norge. Under er bilde fra Aurlandsdalen, der vi riktignok ikke gjorde helt som Goffa (hadde ikke vadmelsbrok og nådde altså aldri Drammen by), men nesten. 6 timer ble det i dalen Hellbillies har gitt låta om Goffan min som var handleskar og handla hest og kyr.

 

Dreiv dei i fra Aurlandsdalen og ned til Drammen by. Han var kjent fra Ål til Gulsvik, ein ekte Hallingdøl.... Vi reiste Hallingdalen også, med beundring av Åls bjørn i kommunevåpenet og tur i Hemsedal. På kroa var det rømmegraut og kjøttkaker. Og dekor..... (over).

Vi hadde en kjempefin tur med både rein og sol. Så Mandelaen rakk å både bli våt og få ut tunga. De to i kombinasjon minner oss om da han var valp. Mandela slutter liksom aldri helt å være valp han :-) Og på turen var det flere som spurte om han var yngst eller tispe....hehe. Det skulle han ha hørt: tispe (!) urk...;-) Men yngst er'n jo med 4 mnd...

Vi gikk fra Østerbø og innover. Denne fjellgården var fra 1700- tallet (om jeg ikke husker helt feil), og var av de store gårdene i området. Tror det stod på en platting at det tilhørte over 30 kyr der på 1700- tallet. Og gården hadde vært i bruk til rundt 1920.

 

Etter Aurland dro vi til Volda. Der Dag og Olav (2 år) tok oss med til utkikkspunkt. Tusen takk til Dag som varta opp med de lekreste retter og fin tur. Og veldig masse god bedring til Ann Kristin som ikke var frisk.

Er bildene av Gandhi få, så er det ikke fordi han er mindre påakta. Men en paparazi skulle fått vanskeligheter med han! Han værer kamera på mils avstand og da er det en av to strategier: gå utenfor synsvidde eller begynne å gjøre merkelige grimaser...hehe. Det er helt sant. Tror en gang jeg skal vie et album til Gandhis grimaser. Han kan ligge som en staselig bamse helt til kamera dukker opp og da blir det slik som her. Gandhis kameraskrekk gjør også at fotografen må skynde seg hver gang et godt motiv er i sikte. Og det gir jo som kjent ikke de beste bildene. Mandela han poserer som om han står modell for en kunstmaler.

 

 

 

 

Det er jo to store personligheter og i uvante situasjoner og omgivelser kommer det enda tydligere frem. Vi begynte derfor å fantasere om hvem bikkjene ville vært om de var mennesker... Mandela som den barnslige, lille, snille, kontaktsøkende og billedskjønne. Gandhi som den modne, kompakte, stae, egenrådige og reserverte. Vi kom fram til at Mandela måtte være Ole Gunnar Solskjær eller Alexander Rybakk. Mens Gandhi er mer som Dag Solstad eller Odd Nerdrum. Dametekket tilsa en kunstner på Gandhi...hehe. Gandhi er verdens mest trofaste, milde og snille med oss, broder'n og kattefrøknene. Men etter to dagers familiebesøk på Møre var det Mandela de spurte om å få kjøpe, mens: "han bamsen kunne vi ta med oss hjem igjen" :-) Gandhi han skal alltid være mest mann blant mannfolk og folk liker som kjent ikke å bli knurra til...hm.

 

 

Et sjeldent godt øyeblikk (for kamera altså) i Volda :-)

En liten bokby vi besøkte på veien (under), men som jeg ikke husker hvor var.

På Lesund fikk vi bo hos tanta og onkelen til Erlend. Det var veldig trivelig der. Koselig prat, fine øredobber og masse god mat. Det eneste som var synd var at det var så grått at bildene bare ble grå også. For det var vakkert der. Med havet, de lave fjellene og fisket. Mye var lagt ned og fraflytta. 1 time til nærmeste butikk, men fortsatt fastboende og et lokalsamfunn mange turister besøker fra hele Europa. Etter fine dager i Volda og Lesund (Aure) gikk turen videre til Lilly Hammer!

Og gjett om vi hadde det gøy! Levde som kakser på SAS hotellet. Sprada som bybikkjer rundt i gågata og poserte for fotografene! Noen trur at vi har huggerne bikkjer....hvilket er helt sant ;-) Men! Ikke med publikum. Blir det mye nok folk, styr og dyr, samt brostein eller teppelagte salonger ja da går Mandela som en tinnsoldat og Gandhi lunter med heva hode. Det er som om de tror det er trening. Borte er galnusene som uler etter sauen i fjellet og bjeffer alle besøkende til øresus. Borte er rampusen som bare MÅ snakke skikkelig høyt til bikkjer han møter. De i gågata på Lillehammer....pøh...verdiges ikke et blikk en gang.

Og senga på SAS- hotellet? Nesten like god som hjemme ;-)

 

GOD SOMMER


26. juni

Vi har forsømt dagboka. En kombinasjon av mye jobbing, lite fritid og til tider ekstremt tregt internett er vår unskyldning. Men jeg tok altså til tastene igjen dagen etter The King of Pop sang sin siste strofe. Og som et symptom på det med jobb osv så satt jeg ved PC og telefon i hele dag, men oppdaga først på 17. 30 sendinga at Michael altså ikke er blant oss mer. Det minner meg om en bekjent som så ut som et spørsmålstegn da det ble snakka om funnet av fossilet Ida og spurte meg om han Rybakk hadde vunnet Grand Prix...hehe.

KLUMPEN TIL MAMMAEN SIN!

Jaja, men uansett hvor mye vi jobber så har voffsene og kattene det aldeles utmerket. Nå er det tida på året for seine turer og bading igjen. Også blir vi bare mer og mer glad i den digre hagen vår. Gandhi graver groper og finner skyggeplasser i busker og kratt. Mandela får tatt løpeturer og bjeffa etter sauebjellene. Og kattene tar liv av alskens....urk, i dag fant jeg tarmer og innvoller i gangen.

Litt urettferdig er det at Prestisen illustrerer dette poenget, men hun hadde jeg det kuleste bilde av :-) Det er nemlig lille krapyl som tar livet av flest.

På skauen er det dyr nå, så Mandela går tur med 4 stive bein. Han er god da og når han kryper inn i armkroken om kvelden!

 

 

 

Langbesøk av lille Emrik har vi også hatt. Gandhi og Mandela takler riktig så fint å være sammen med en baby. Mandela krever å få like mye oppmerksomhet og Gandhi er passe uengasjert. Er vi samtidig i byen blir de sluppet ut av naboen, men stort sett
går de ut og inn så mye de vil hele dagen. Gandhi bor derfor mest ute. Bare de varmeste dagene tar han seg noen pauser inne. Han er med andre ord ganske usosial, men desto mer koseklar når han finner ut at han skal menge seg med oss :-)

Snart er det ferie og da håper vi det blir mye fine bilder og turer om det ikke er for varmt.

 

 

 

1. juni

Sommeren er her!

Jippi! Vel, det er vel litt varmt akkurat nå med 25 grader, men skitt au! :-)

 

 

Vår 2009
Vinter 2009
Vinter 2008
Høsten 2008 Sommeren 2008
Våren 2008
Januar 08
Desember 2007 November 2007 September 07
Juni/Juli 07
Mai 2007
April 2007
Mars 2007
Februar 2007
Januar 2007
Desember 2006 November 2006 Oktober 2006 September 2006
August 2006
Juli 2006
Juni 2006
Mai 2006
April 2006

Mars 2006
Februar 2006
Januar 2006
Desember 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
August 2005
Juli 2005
Juni 2005

NB!

Vi fikk mye uønsket spam i gjesteboka og har derfor passord-beskyttet den. Brukernavnet er bokstaven "a" og passordet "b".