Hjem
Om oss
Dagboka
Om Bernern
Bilder
Linker
Gjestebok
Venner
Kontakt

 

Dagbok vinteren 2008

28. desember

Takk for alle gode råd om blodøret! Det er bra at "pløseørene" er helt ufarlige :-) Det er nok flere ting som fungerer, alt fra å ikke gjøre noe til operasjon. Øret blir uansett litt skrukkete, men som Hilde har skrevet i dagboka: det kamuflerer antagelig bernerpelsen. Vi var å tømte det igjen i går og fikk sprøyta inn kortison. Det er ikke så varmt lenger og selvsagt mye mindre. Gandhi sitt sår er litt stort og hissig. Så nå er det antibiotika og fuciderm noen dager. Ellers er gutten i toppform som vanlig. Han og Erlend ligger og snorker på soverommet :-) Og i dag gleder vi oss! For Jessica kommer på besøk til oss for aller første gang. Vi har ikke sett nurket siden i sommer, så nå har hun garantert blitt større og mer rampete ;-)

 

26. desember

Puh....nå er det lenge siden vi skrev. Desember er en hektisk måned :-)

GOD JUL TIL ALLE!

Og takk for koselige hilsener :-)

Nå har vi hatt besøk av San Sebastian i to dager. Det gikk kjempefint. Det er tre fine gutter, som kan oppføre seg sammen når de vil!

I dag gikk Mandela tur i sammen med nabo Bonzo og Bianca. De leker godt sammen, selv om de er hanner begge to og den ene hadde med seg tispa si. Det er gøy :-) Vi møtte en 1,5 år gammel støver vi hilste på også.

 

Ellers er alt bra, selv om det ser ut som det blir litt flere veterinærbesøk for tida enn vi kunne ønske oss. Mandela har ørebetennelse og har som følge av kraftig hoderisting fått blodøre. Vi har vært hos to veterinærer. Den ene 22. desember ga oss time 29. desember, men lyste ikke ned i øret! Vi visste ikke at blodøre svært ofte kommer av ørebetennelse og påfølgende risting. Det var derfor tilfeldig at vi fant ut at vi ville oppsøke en veterinær til samme dag. Det gjorde vi fordi veterinæren vi besøkte bare opererte blodører og ville ikke tømme det. Vi har fått råd om at nyrehunder ikke børe legges for ofte i narkose, fordi nyrene ikke skiller ut så godt.

 

Derfor dro vi altså til en ny veterinær på kvelden som gikk med på å tappe. Og vedkommende lyste i øret, fant ørebetennelse og vi fikk medisin. Dråpene virker lindrende med en gang,men første veterinær tok seg altså ikke bryet med å sjekke for ørebetennelse. Fordi øret ikke skulle opereres før senere skulle altså bikkja bare gå å ha vondt i en uke til! Og hva ville så skjedd? Ville veterinæren fortsatt bare ha operert selve blodøret uten å sjekke årsaken?!? Vi ble sinte når vi skjønte at vi var blitt utsatt for slurv. Dit går vi ikke igjen, for den veterinæren stoler vi ikke på!

 

Hm...og som om det ikke var nok. Den veterinæren vi møtte på kvelden (et annet sted) gjorde riktignok jobben, men presenterte seg ikke, snakka knapt til oss, var ikke kontaktsøkende i forhold til Mandela. Ut i fra det lille som ble sagt fikk vi klart inntrykk av at vi ikke var særlig gode hundeeiere, og burde ha oppdaga ørebetennelsen. De hadde aldri sett oss før! Da jeg kom hjem rensa jeg øra på Gandhi med en gang, fordi jeg tenkte jeg hadde forsømt meg (Gutta får som regel rensa øra sine samtidig). De var ikke møkkete i det hele tatt. Jeg har inntrykk av at Mandela får mer ørevoks raskere, så heretter skal jeg være enda mer påpasselig med han. Hm....., men uansett føles det ikke godt å bli mistenkeliggjort når vi forsøker å gjøre så godt vi kan for bikkjene alltid :-) Den veterinæren kommer altså heller ikke til å se oss igjen!

 

 

Hm.....vi begynte å savne gode gamle Ølstad på Fetsund og Kristin og Dag. Så mandag har vi time på Volvat (Kristins jobb) for ny tapping. Det er nemlig slik at blodøre er kosmetisk og kan både tappes og opereres. De lærde strides om hva som er lurest, men vi prøver å tappe det gjentatte ganger samtidig som det sprøytes inn noe guffe. Så får vi se. Både operasjon og tapping kan visst gi et litt deformert øre. Det skal imidlertid ikke være farlig eller plagsomt og Mandela er jo bare verdens vakreste og ingen utstillingshund :-) Samtidig skal vi få sjekka Gandhis testikler, for der oppdaga jeg et sår for 3 dager siden som ikke blir bedre.....Er det ikke det ene så er det det andre?

Men vi har det bra altså :-)! Nå har Erlend vært borte i to dager og feira Jul i Sandnes. Da har resten av familien bodd i veggen! To hunder, et menneske og en katt har snorka i skjønn forening. I kveld gleder vi oss til å bli fulltallige igjen.

 

8. desember

I morgen skal Wangari ta stingene og det er jammen bra! I dag har de vært propeller hele gjengen. Og Mandela den gode assistent, hjelper frøkna av med kragen så fort han får tjangs. Og der katten ikke når til for å slikke selv, kan vel alltids en hund bistå? Vi håper såret er grodd som det skal. I morgen får vi svar og forhåpentligvis kan kålmarkene begynne å herje ute igjen istedet for inne. Denne helga har vært full av fin snø:-) Og vi har i mellom juleselskap og sofasliting basa oss igjennom skogen og i hagen. Noen bilder ble det også ;-) Under den gode assistent!

 

 

30. november

Bildene bærer bud om at den årvisse julefotograferingen har startet. Og at det går som det pleier :-) Men morro da! Det skjer både morro og mindre morro her i huset for tiden.

Wangari har sydd, som følge av tortur fra mor. Jepp! dere leste riktig og det er det frykteligst undertegnede har opplevd som dyreier så langt. Det var EU-debatt på TV, W hadde svære klumper i den lange pelsen sin og jeg tok fram saks og godmat. Vi pleier å gjøre det slik. W spiser og jeg klipper, så hun ikke skal bli for opptatt av klippinga. Hun kommer ofte med litt mishagsytringer. Denne gangen ikke verre enn vanlig, men jeg stod altså igjen med et godt stykke hudlag da klumpen var fjernet. Jeg hadde klipt W i huden!

 

 

Og katteskinn er mykt. Så når jeg dro skinnet ut for å få tak i pelsklumpen fikk jeg klippt av et mye større område enn en skulle tro. Stakkars lille W ble ikke sint på meg en gang, men måtte sy, være inne i 14 dager og gå på morfin i 5 :-( Jeg fikk minst en natt med søvnproblemer, J...dårlig samvittighet og vi ble 1600 kroner fattigere.

Av mer positive ting har vi oppdaget at Prestis elsker plystring og da helst de høye tonene. Hun oppfører seg akkurat som slanger som fløytes opp av en kurv, til tonene av Amazing Graze for eksempel. Ganske fasinerende og slikt blir det jo kosestunder av. Hun gnir seg rett og slett mot munnen som plystrer.

 

 

 

 

Da vi tok bilder i dag fikk vi et eksempel på at naturen skifter fort utseende. Bildene av gutta som leker med blå himmel er tatt omtrent fem minutter før det la seg en fin tåkedis som på bildet her. Men gutta er jo like gode da :-)

 

 

På bildet under er Gandhi i lørdagshumør, klar for litt action! Og da er det bare for to- beinte å stå opp :-) Det gjorde vi og gikk en heller mislykka Rildatur. Det snødde hele veien og lå en fin holke under. Vi brukte 5 timer og var mørbanka gule og blå da vi endelig var fremme. Det tok oss 5 timer, 1,5 mer enn vanlig...puh. Til og med M virka litt laber på slutten...hehe.

 

 

 

16.november
Den første snøen ligger ikke, det er no' som alle vet... (også når de jynger på en stor potet). Men det var morro så lenge det varte! Bortsett fra spylingsrutinene er det bra turvær nå også.

 

I går hadde vi besøk av Ghera og Jill. Vi gikk Rilda-turen vår og bikkjene var i storform. Gandhi er som alltid dypt forelska i Ghera. Forrige gang de var her måtte han bli hjemme. Vi orker rett og slett ikke de lange utfluktene med han i bånd når han er damesyk. Men nå som sau og folk stort sett holder seg innomhus er det duket for Gandhi i fri dressur og da er han sjølsagt med på tur! I går sleit han seg nesten ut og ble stående å jamre fortvilt i stien hver gang Ghera stakk fra han.

Han orka nemlig å følge etter i et par timer, men de siste timene var kondisen brukt opp. Mandela har jo husets lengste tunge, men det var Gandhi som nådde flest knapphøl i går :-)

 

 

3 fine rampuser på drømmedag i skogen. Den mest imponerende er likevel gamlemor Jill, som går disse lange turene i rusletempo og overhode ikke lar seg affisere av de 3 kaoskameratene som raser hit og dit ustanselig.

Hm....det framgår vel relativt tydelig av dette bildet at Jill ikke synes denne rota er like imponerende som oss ;-) Men som lydig Bordercollie sitter man der man blir plassert.


1.november

Her kommer vinter'n!

Så kom snøen og det synes vi er aldeles råflott!

I går skinte sola og på kvelden var det 10 kuldegrader :-)

Det er ikke voldsomme mengder, men nok til å kjøle seg ned og base.

 

 

 

 

 

Vi har kosa oss i skogen hver dag nå, så jobber vi heller utover kvelden. Det er ikke så mange som går når det blir litt kulde heller, så da kan gutta løpe så mye de vil. Det er noe av det fineste som finnes å se dem kose seg sånn. Vinter er nok Bernerns rette element, så vi får håpe det blir mye av den i år. Også er det så greit for oss tobeinte, å slippe dusj og tørk etter hver eneste lille utflukt ;-)

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Høsten 2008 Sommeren 2008
Våren 2008
Januar 08
Desember 2007 November 2007 September 07
Juni/Juli 07
Mai 2007
April 2007
Mars 2007
Februar 2007
Januar 2007
Desember 2006 November 2006 Oktober 2006 September 2006
August 2006
Juli 2006
Juni 2006
Mai 2006
April 2006

Mars 2006
Februar 2006
Januar 2006
Desember 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
August 2005
Juli 2005
Juni 2005

NB!

Vi fikk mye uønsket spam i gjesteboka og har derfor passord-beskyttet den. Brukernavnet er bokstaven "a" og passordet "b".