Hjem
Om oss
Dagboka
Om Bernern
Bilder
Linker
Gjestebok
Venner
Kontakt

 

Om Wangari

Wangari kom til verden sommeren 2006 og kom til oss i september fordi hun ble levert på Volvat dyreklinikk. Både W, en bror, onkel og mor ble omplassert. Det var med andre ord ikke gitt at nurket skulle bli så gammel. Likevel har hun fått en mye tryggere start på livet enn Prestis, som kom til oss altfor liten (4 uker) etter at hun ble funnet i en eske og levert på dyreklinikken i Bø.

Wangari var som liten trygg på alt som befant seg innenfor husets fire vegger og var utprega sosial og kosete. Det har hun så til de grader fortsatt med:-) Det var knapt en nabo på Sørjordet som ikke hadde hatt henne inne på soverommet eller stua. Litt flaut var det, men lille W var ikke til å stoppe. Hun må bare hilse på alle og kommer løpende mjauende med høy hale så fort hun ser et annet levende vesen. Wangari syntes det var utrolig urettferdig da Prestis fikk gå ut og ikke hun. Det var mer enn en gangt hun tok sats og klarte å smette ut av terrassedøra. Hun er lynrask! Vi tobeinte har fisket henne opp i nattens mulm og mørke ikledd kun underbrok og andre kompromitterende antrekk. Lille W er en bestemt dame, som vet å signalisere hva hun vil. Lukker vi en dør hun befinner seg bak har hun en stemmeprakt som gjør inntrykk :-)

 

Jaktinnstinktet er slik det skal: fotjakt, gardinklatring og slossing med en badekarpropp (!) viste tidelig at frøkna kom til å bite fra seg. Og ganske riktig er hun blitt den som bringer mest døde lik til trammen. Uff...Gandhi og Mandela har tatt Wangari i mot med åpne labber.

 

Wangari elsker simpelten Mandela. Han var imponerende snill og tålmodig med det lille krapylet som hoppet, hang og eglet på han. Etter at Wangari roa seg litt ned har de begynt å løpe sammen ute. Wangari leker som om hun skulle være en hund og må sies å være over normalen tøff i kropps-taklingene.

 

 

Som på bildet vasker Wangari ofte Mandelaen sin:-) Prestis er ikke fult så foreståelsesfull, men det bryr Wangari seg katta om (haha). Hun elsker å plage husets eldstepus og spiser opp maten hennes så fort hun får tjangs. Dette kombinert med X antall knuste objekter, ødelagte blomster, turer i do, badekar, oppvaskmaskin og kjøleskap ga Wangari tilnavnet Vandali som liten. Hun var overalt!

 

Høyt og lavt og er fortsatt rørende overbevist om at gjør hun noe galt gjør det ingenting. Alle er vel klar for litt intens murring, kos og rampestreker vel? Helt sikkert også midt på natta, er Vandalis livsmotto. Wangari har nemlig aldri opplevd noe vondt og er en veldig trygg katt. Hun ligger gjerne lange bilturer i buret sammen med Mandela og hun koser seg inntil han både i sofaen og på et teppe på gulvet om natta.

 

Wangari er oppkalt etter Nobels fredsprisvinner i 2004 Wangari Mutha Mathaai (1940 - ) fra Kenya. Maathai er professor i naturvitenskap og fra hun startet sin akademiske karriere på 1960-tallet og til i dag har hun vært av de første afrikanske kvinnene som har oppnådd høye akademiske og politiske posisjoner. Hun fikk Nobelprisen for sin kamp for miljøet. Hun er i dag politiker og var under president Daniel Arap Moi forfulgt og fengslet for å forsvare demokrati, miljø og menneskerettigheter.

 

Hvis vi skulle finne noen likhetstrekk mellom veslepus og den egentlige Wangari, kan en viss stahet (vår W kan f.eks lempes ned av kjøkkenbenken 20 ganger under en middagslaging) være et stikkord. Da Wangari på 1970-tallet møtte i retten for en ydmykende skillsmisse fra en mann som ikke taklet ekteskapet med en selvstendig kvinne, havnet hun både i fengsel for å våge å tale dommeren i mot og ble fradømt sitt etternavn. Den siste ydmykelsen løste hun ved å legge til en 'a' i etternavnet. Tøff dame med andre ord, som vi hedrer ved å si navnet til hver dag om man skal være aldri så lite pompøs......øh....

 

 

 

Om Prestis

Om Gandhi

Om Mandela
Om Wangari
Historier